bil-motor.se

Vägassistansförsäkring

När du är ute och kör är det viktigt att ha en bra försäkring som täcker alla kostnader vid ett eventuellt stopp eller trafikolycka. Oavsett vilken hjälp du behöver kan du känna dig trygg med en vägassistansförsäkring. På den här sidan får du veta allt du behöver: vad som brukar ingå i försäkringen och vilka kostnader som täcks, exempelvis för bärgning och räddning, och vid vilka situationer du behöver betala självrisk. Vi listar även aktörer som erbjuder förmånliga vägassistansförsäkringar.

Länkar

Kontakta oss

Läs mer >

Vad är det?

En vägassistansförsäkring ger dig rätt till hjälp om du skulle få problem med bilen på vägen. Den kan täcka allt från starthjälp och bärgning till transport av bilen till verkstad och till och med boendekostnader om du skulle behöva stanna över natten till följd av problemet. 

Bästa vägassistansförsäkringen

Det kan vara svårt att säga vilken assistansförsäkring som är den bästa för dig. Därför bör du göra research och jämföra olika försäkringar baserat på ditt behov, din budget och din bil. Välj den som du anser ger dig det bästa skyddet till det bästa priset. Här nedan kan du läsa mer om tre aktörer vi rekommenderar när du ska skaffa vägassistansförsäkring.

Assistansbolaget

Assistansbolaget erbjuder en prisvärd vägassistansförsäkring med god täckning och 0 kr i självrisk. De har vägassistans dygnet runt, året om och hjälper dig med bärgning, hyrbil, hemresa och hotell vid behov. De är en av de största och mest välrenommerade aktörerna på den svenska marknaden. 

  • 0 kr i självrisk
  • Vägassistans dygnet runt, året om
  • Täckning i hela Sverige

Folksam

Folksam erbjuder en vägassistansförsäkring med bra villkor, som ersättning vid bärgning, låsöppning och gratis hyrbil i tre dagar. För att teckna försäkring hos dem krävs att du har en aktiv bilförsäkring från samma bolag. Folksam är ett stort försäkringbolag med hög kundnöjdhet.

  • Ersätter kostnad vid bärgning och låsöppning
  • Gratis hyrbil i 3 dagar
  • Hög kundnöjdhet

If

If erbjuder flera olika varianter av vägassistansförsäkring med bra täckning, beroende på vilken bilförsäkring du har hos dem sedan tidigare. De har bland annat avtal där ingen självrisk behöver betalas vid bärning eller räddning och du kan få ersättning för hyrbil i upp till 45 dagar. 

  • Ingen självrisk vid bärgning eller räddning
  • Ersättning för hyrbil i upp till 45 dagar
  • Bra täckning

Självrisk

Majoriteten av alla vägassistansförsäkringar kommer med en självrisk, som innebär att du själv måste betala en viss summa innan försäkringen tar vid. Ofta varierar summan mellan olika aktörer, men det är vanligt att den ligger någonstans mellan 500 och 1 000 kronor.

Vanliga frågor och svar

Vad är en kör vidare-försäkring?

En så kallad kör vidare-försäkring är en tilläggsförsäkring som kompletterar din bilförsäkring och ger dig rätt till en ersättningsbil om din egna bil inte går att fortsätta använda efter ett stopp eller en olycka.

Hur mycket kostar bärgning utan försäkring?

Att bärga bilen utan försäkring kan gå på allt mellan 1500 kronor upp till flera tusen kronor. Kostnaden varierar på bärgningsföretag och avstånd till närmsta verkstad. Vi rekommenderar att du alltid har en aktiv assistansförsäkring.

Ingår vägassistans i bilförsäkring?

I vissa bilförsäkringar kan vägassistans ingå, men inte alla och inte alltid. Du bör granska villkoren i ditt försäkringsavtal för att ta reda på vad som gäller för dig. Om din försäkring inte täcker vägassistans rekommenderar vi att du skaffar en tilläggsförsäkring för detta.